The house is located in the north side of S. Michael Island in the Azores. Since the microclimate of this farmland offers frequent wind and showers, the first design strategy was to block these winds with a wall and offer diverse patios and covered courtyards to protect against rain. These patios and courtyards also open all living spaces to the natural green by glass walls which receded from the exterior. On the upper-floor there are private rooms that are more enclosed and protected. The typology follows almost classical Palladian and Scamozzi central plan design, with double height on living room and then two lateral wings enclosing one the kitchen. This also uses the high chimneys from popular residential architecture, a covered interior patio, and the other wing has the circulations for the first floor and to the roof terrace.