Browsing Category

Stylish Houses

Summer House in Vestfold

The Summer house is located on the coast of Vestfold in the southern part of Norway. The house replaces an older building at the site. To get the planning permit, the project had to be well adjusted to the terrain, both in terms of shape, scale, material and color. The house and terraces are partly built upon existing stone walls, the parts of the walls which are new are made of stones from the blasting at the site. The low elongated volume is cut into to allow for wind shielded outdoor areas, embraced by the house itself. These cuts also bring down the scale of the building, and together with the local variations of the section, make the building relate to the surrounding cliff formations. Read More

House M

The distinctive feature of the property lies in its north-facing slope, which has to be negotiated over two stores to reach the almost flat garden level. This gives rise to the leitmotiv of a “house winding up the slope”, with a quarry- facade which is corresponding to the ultra thin Frames of the facade. Despite its complex geometry, the house is organized in clearly perceivable zones, based initially on additive modules of 7.80 by 7.80 meters. Lighting plays a particularly important role. Read More

Hill House in Washington

February 22, 2011 Stylish Houses

The Hill House by David Coleman Architecture is located in Winthrop, Washington and boasts a fabulous view, cool deck firepit and warm wood interiors. he building reads and lives like a habitable landscape, adapting to the changing seasons and needs of its occupants. In short, this is a modest, sustainable building with a big presence in a big landscape. Read More

Resort House

January 18, 2011 Stylish Houses

The Resort House is a project of transformation, where a dark and dilapidated existing suburban house has been converted into a hidden oasis, abundant with natural light and seamlessly integrated indoor and outdoor spaces. Having bought the existing house for its rear north facing garden, the owner wanted a series of social living spaces with a resort feel, to be enjoyed with family and friends. The new design simplifies the original plan through the insertion of a high entry gallery and relocates living areas to the rear (north) across both floor levels. Read More