Browsing Tag

Stairs

The Xeros Residence

Called ‘Xeros’ (from the Greek for ‘dry’) as a reminder that all design solutions should be in a direct response to the environment in which the project exists – the building has several environmentally responsible decisions. Read More

Brown Vujcich House

June 27, 2011 Stylish Houses

This house is located on a narrow urban site in the heart of Herne Bay. Tight site controls and a sloping site resulted in a long narrow building form that steps down the slope of the site. Read More

The Nanjing Sifang Art Museum Architecture

May 17, 2011 Modern Architecture

The Nanjing Sifang Art Museum designed by Steven Holl Architects stands impressively near Nanjing in China. Embracing a concept initially conceived by ancient Chinese painters (that encouraged several perspectives within a painting as opposed to one fixed vanishing point) the designers explored shifting viewpoints with this structure. Read More

Butler House

Nestled within the undulated roofline of one of Fitzroy’s famed MacRobertson warehouses, sits a roof terrace with a difference – complete with canopy and turf. This, the vertical and architectural pinnacle of the Butler House, fills the void that effects so many inner-city dwellings – a lack of outdoor space. Further to this, the warehouse apartment had a number of innate thermal and acoustic shortcomings – making it less-than-ideal for occupancy by a family with 2 rambunctious young boys. Balancing intimacy with privacy came to be a significant consideration for this young family and is achieved via shrewd adaptability of spaces. Read More

Resort House

January 18, 2011 Stylish Houses

The Resort House is a project of transformation, where a dark and dilapidated existing suburban house has been converted into a hidden oasis, abundant with natural light and seamlessly integrated indoor and outdoor spaces. Having bought the existing house for its rear north facing garden, the owner wanted a series of social living spaces with a resort feel, to be enjoyed with family and friends. The new design simplifies the original plan through the insertion of a high entry gallery and relocates living areas to the rear (north) across both floor levels. Read More